Δρ. Μάρω Πέτρου


Μαιευτήρας – Γυναικολόγος – Δρ. Μάρω Πέτρου

Η Δρ. Πέτρου, αποφοίτησε από το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό με βαθμό απολυτηρίου 20/20 τον Ιούλιο του 2002 και κατόπιν Παγκύπριων Εισαγωγικών εξετάσεων, εξασφάλισε θέση στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2008, με βαθμό πτυχίου Άριστα.

Αμέσως μετά εξασφάλισε κατόπιν εξετάσεων θέση Ειδικότητας Μαιευτικής/Γυναικολογίας, και εργάστηκε ως Ειδικευόμενη Ιατρός στη Χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού για ένα χρόνο. Τον Μάρτιο του 2010, ξεκίνησε την ειδίκευσή της στον τομέα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Ένα μεγάλο μέρος αλλά και η ολοκλήρωση της ειδικότητάς της πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας της, μετέβηκε στο Λονδίνο όπου εκπαιδεύτηκε στην Εμβυομητρική Ιατρική στο Harris Birthright Research Center του King’s College Hospital, με τον Καθηγητή Κύπρο Νικολαϊδη, ενώ ταυτόχρονα έλαβε μεταπτυχιακή εκπαίδευση με σεμινάρια και εργασίες σε τομείς της ειδικότητάς της στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Το Μάϊο του 2014 είναι απέκτησε τον τιτλο του Γυναικολόγος-Μαιευτήρα.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 μετέβηκε στο Ην. Βασίλειο για μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ελάχιστα Επεμβατική και Ρομποτική Χειρουργική στο ICENI Centre, σε συνεργασία με το Anglia Ruskin University. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης της επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξειδικεύτηκε στον τομέα της ενδομητρίωσης.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ιπποκράτης – Λευκωσία/Κερύνεια, μιλά άπταιστα Ελληνικά και Αγγλικά και παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων με σκοπό να παραμένει ενημερωμένη με τις νέες εξελίξεις στον τομέα της.

Από το καλοκαίρι του 2015, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

IMG_3621

dr.maro-petrou-logo