Εμβρυολογος


Εμβρυολόγος – Χριστίνα Νικολαϊδου

Η Χριστίνα Νικολαίδου γεννήθηκε στην Λεμεσό. Μετά την αποφοίτηση της από το Λύκειο μετέβει για σπουδές στο Λονδίνο. Εκεί απέκτησε πρώτα τον τίτλο Bsc. στον κλάδο Medicinal Chemistry και μετά τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc. στον κλάδο Biomolecular Organisation στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL). Στην συνέχεια, ειδικεύτηκε στον κλάδο της Εμβρυολογίας στο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) του Kings College Hospital και εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στο Bourne Hallam Medical Centre στο Λονδίνο ως ανώτερος εμβρυολόγος. Τα επόμενα χρόνια ειδικεύτηκε στους κλάδους της Αιματολογίας, Μικροβιολογίας, Βιοχημείας και Ανοσολογίας στο University College Hospital (UCH).

Παράλληλα εργάστηκε σε διάφορα νοσοκομεία του Λονδίνου όπως το UCH, The Royal Free Hospital, The London Blood Transfusion Centre κ.α. Έλαβε μέρος σε διάφορες ερευνητικές ομάδες με κύριο θέμα έρευνας την υπογονιμότητα. Παρακολούθησε πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Research Genetics Institute (RGI) του Σικάγο με θέμα την Προεμφυτευτική Γονιδιακή Διάγνωση (PGD).

christina_nikolaidou

Τα τελευταία είκοσι χρόνια βρίσκεται στην Κύπρο και ασχολείται στον κλάδο της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης. Παρακολουθεί στενά όλες τι εξελίξεις στον τομέα της υπογονιμότητας και λαμβάνει μέρος σε διεθνή συνέδρια.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Κλινικών Εμβρυολόγων της Μεγάλης Βρετανίας και του Ευρωπαικού Συνδέσμου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας. Είναι επίσης μέλος του Συνδέσμου Διευθυντών Κλινικών Εργαστηρίων Κύπρου.

Είναι παντρεμένη με το Χρίστο Νικολαίδη και έχει τρία παιδιά, το Δημήτρη, το Γιώργο και το Νικόλα.