Υστερεκτομή


Κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες υποβάλλονται σε Υστερεκτομή, δηλαδή αφαίρεση της μήτρας. Σύγχρονες και απλές θεραπείες μπορούν τώρα να βοηθήσουν πολλές γυναίκες να αποφύγουν αυτή την μεγάλη και ανεπιθύμητη χειρουργική επέμβαση.

 

Η Υστερεκτομή, αποτελεί σήμερα την πιο συχνή από τις μεγάλες γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις. Η βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών, προώθησε την αφαίρεση της μήτρας και των εξαρτημάτων της (σαλπιγγών, ωοθηκών), αν είναι αναγκαίο, στις μεθόδους που συχνά επιλέγονται για την αντιμετώπιση πολλών γυναικολογικών προβλημάτων. Η ανάρρωση είναι συνήθως αρκετά δύσκολη και επώδυνη. Επιβάλλεται παραμονή στην κλινική για 5-7 ημέρες και αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες για αρκετές εβδομάδες, ίσως και μήνες. Μελλοντικές παρενέργειες, συμπεριλαμβάνουν πρόωρη κλιμακτήριο, ουρολοίμωξη, συχνοουρίες και πτώση του κόλπου. Είναι σαφές ότι η υστερεκτομή, πρακτικά, δεν επιδρά αρνητικά στην ερωτική ζωή της γυναίκας, αντίθετα, κατά κανόνα, λύνει προβλήματα υγείας που αποτελούν εμπόδιο στην ομαλή σεξουαλική ζωή τους

 

Τώρα με την χρήση σύγχρονων επεμβάσεων η ανάγκη για υστερεκτομή γίνεται όλο και πιο σπάνια. Συχνοί λόγοι για Υστερεκτομή είναι: αιμορραγίες περιόδου, ινομυώματα και πόνοι περιόδου.

ysteroctomy