Εξωσωματική


Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Προσφέρουμε σύγχρονες διαγνώσεις και θεραπευτικές μεθόδους για αντιμετώπιση της αντρικής και γυναικείας υπογονιμότητας. Τα υψηλά αποτελέσματα επιτυχίας οφείλονται στην άριστη εκπαίδευση, στην μακρόχρονη εμπειρία και ατομική προσέγγιση. Το Κέντρο Υπογονιμότητας μας λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια στην Κύπρο με πρωταρχικό στόχο να βοηθήσει όσο το δυνατό περισσότερα ζευγάρια να αποκτήσουν το δικό τους παιδί. Η ιατρική που προσφέρεται είναι η ίδια που εξασκείται σε αγγλικά πανεπιστημιακά νοσοκομεία και βασίζεται στις εισηγήσεις της Βασιλικής Ακαδημίας Γυναικολόγων Αγγλίας, και του Οργανισμού Υπογονιμότητας Αγγλίας.

Πρωτοπορούμε στον τομέα της υπογονιμότητας-εξωσωματικής γονιμοποίησης και της σύγχρονης χειρουργικής Laizer. Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κάθε γυναίκα να νιώθει ασφάλεια, εμπιστοσύνη και αισιοδοξία. Οι σύγχρονες θεραπείες που προσφέρουμε οδηγούν σε άριστα αποτελέσματα, γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην οικογένεια και επαγγελματική ζωή.

 

Έχουμε βοηθήσει ζευγάρια από όλη τη Κύπρο και επίσης από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες να επιταχύνουν το στόχο τους και να αποκτήσουν παιδιά.

Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες διαγνώσεις και θεραπευτικές μεθόδους για αντιμετώπιση της αντρικής και γυναικίας υπογονιμότητας όπως:

Τοποθέτηση σπέρματος, εξωσωματική γονιμοποίηση, μικρογονιμοποίηση, παγοποίηση εμβρύων, προεμφυτευτική διάγνωση, για ανωμαλίες των εμβρύων.

Τα υψηλά μας αποτελέσματα οφείλονται στην υψηλή εκπαίδευση, μακρόχρονη εμπειρία, ατομική προσέγγιση αλλά και στην καθημερινή παρουσία όχι μόνο γυναικολόγου αλλά και εμβρυολόγου. Τα εργαστήρια και χειρουργεία μας είναι σύγχρονα εξοπλισμένα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την όσο δυνατόν υψηλότερη επιτυχία. Το προσωπικό του κέντρου μας παρέχει πλήρη ψυχολογική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.Κάθε ζευγάρι που απευθύνεται στο Κέντρο Εξωσωματικής μας είναι μοναδικό και κάθε παιδί που γεννιέται με την βοήθεια μας, μας δίνει τεράστια ικανοποίηση, ευτυχία για να συνεχίσουμε με πάθος το έργο μας.

Σας καλώς ορίζουμε και στο κέντρο Εξωσωματικής μας και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας.

 

Γιατί να επιλέξετε το κέντρο μας:

 • Για τα σταθερά υψηλά ποσοστά επιτυχίας μας
 • Για την 25χρονη εμπειρία μας στο εξωτερικό και στην Κύπρο, γιατί έχουμε πετύχει πάνω από 2000 τεκνοποιήσεις στο κέντρο μας
 • Γιατί ακολουθούμε τις οδηγίες της Βασιλικής Ακαδημίας Αγγλίας
 • Γιατί εφαρμόζουμε ιατρική που ακολουθείτε σε αγγλικά πανεπιστημιακά κέντρα
 • Για την ατομική μας προσέγγιση
 • Γιατί για εμάς κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό

 

Ποσοστά επιτυχίας:

Το κέντρο μας λειτουργεί από το 1998 στην Κύπρο και οι υψηλές επιτυχίες μας που ανέρχονται στο 70% των προσπαθειών για ηλικίες κάτω των 35 χρόνων μας έχουν οδηγήσει φέτος στη γέννηση 2000 παιδιών.

Το υψηλό αυτό ποσοστό επιτυχίας οφείλεται στη στενή παρακολούθηση της γυναίκας και της υψηλής ιατρικής εκπαίδευσης του προσωπικού μας.

IVF

Ο γιατρός Γ. Μίτας λόγω της ειδικότητας στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στην εξειδίκευση του στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική μπορεί να προσφέρει όλων των ειδών διερευνήσεων και θεραπειών που χρειάζεται ένα ζευγάρι με υπογονιμότητα.

Λόγοι Υπογονιμότητας:

Είναι πραγματικότητα ότι ένα στα 7 ζευγάρια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπογονιμότητας. Η υπογονιμότητα έχει αυξηθεί τρομερά τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Ο σημαντικότερος παράγοντας γι’ αυτήν την αύξηση είναι οι κοινωνικές αλλαγές στη ζωή μας που έχουν οδηγήσει τις γυναίκες να προσπαθούν για εγκυμοσύνη όλο και πιο αργά στη ζωή τους.

Βιολογικά η γυναίκα έχει τα πιο υψηλά ποσοστά επιτυχής εγκυμοσύνης στα 18 της χρόνια. Το πλείστο των γυναικών τώρα προσπαθεί για το πρώτο μωρό στην ηλικία των 30 χρονών. Αυτή η καθυστέρηση είναι ο κυριότερος παράγοντας γι’ αυτή την σημαντική αύξηση υπογονιμότητας. Το 1/3 των ζευγαριών με υπογονιμότητα οφείλεται στον γυναικείο παράγοντα, όπως ενδομητρίωση, απόφραξη σαλπίγγων και προβλήματα ωορρηξίας. Το άλλο τρίτο οφείλεται σε αντρικό παράγοντα, προβλήματα σπέρματος.

 

Πολλές φορές υπάρχει πρόβλημα και στον άντρα και στη γυναίκα ενώ ένα μεγάλο ποσοστό υπογονιμότητας οφείλεται σε ανεξήγητους παράγοντες.

Διερεύνηση Υπογονιμότητας:

Για τον άντρα:

Εξέταση σπέρματος και ορμονικός έλεγχος

Για την γυναίκα:

 1. Γυναικολογικός υπέρηχος
 2. Ορμονικός έλεγχος αν υπάρχουν προβλήματα με τον κύκλο.
 3. Εξέταση σαλπίγγων και μήτρας με υστεροσκόπιση, Λαπαροσκόπιση για τυχόν ανεύρεση προβλημάτων όπως ενδομητρίωση και απόφραξη σαλπίγγων.

 

infertility

Θεραπείες Υπογονιμότητας:

1. Φαρμακευτική αγωγή:

Πολλά ζευγάρια θα τεκνοποιήσουν μαζί μας με την βοήθεια απλών θεραπειών όπως χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

2. Υστεροσκόπιση – Λαπαροσκόπηση:

Λύση γυναικείων προβλημάτων με Υστεροσκόπιση ή Λαπαροσκόπιση όπως: Ενδομητρίωση, Πολυκηστικές ωοθήκες, Απόφραξη σαλπίγγων, Προβλήματα μήτρας.

3. Σπερματέγχιση:

 

Ζευγάρια με σχετικά απλά προβλήματα υπογονιμότητας μπορούν να βοηθηθούν με τοποθέτηση συγκεντρωμένου σπέρματος στην μήτρα. Αυτή είναι μία απλή μέθοδος που όταν χρησιμοποιείται σε κατάλληλα περιστατικά υπογονιμότητας συχνά οδηγεί σε τεκνοποίηση.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση, όπως το λέει η λέξη, είναι η γονιμοποίηση έξω από το σώμα αντί δηλαδή η γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο να γίνει στο φυσικό περιβάλλον, που είναι η σάλπιγγα της γυναίκας, γίνεται στο εργαστήριο. Είναι ουσιαστικά η παράκαμψη μιας συγκεκριμένης λειτουργίας του οργανισμού, όταν για διάφορους λόγους δεν μπορεί να γίνει στο σώμα.

 

Είναι μια πολύ απλή μέθοδος που διαρκεί λιγότερο από δύο εβδομάδες και έχει δώσει την χαρά σε χιλιάδες ζευγάρια.

Βήματα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης:

 1. Χορήγηση ορμονών από την 2η μέρα της περιόδου για περίπου 10 μέρες για να παραχθούν πολλά ωάρια. Σε αυτή την φάση γίνεται παρακολούθηση από τον γιατρό με υπέρηχο κάθε 3-4 μέρες.
 2. Συλλογή ωαρίων: Όταν τα ωάρια είναι έτοιμα περίπου μετά από 10 μέρες χορήγησης ορμονών, τα ωάρια θα συλλεχθούν από τον γυναικολόγο μέσο του κόλπου κάτω από ελαφριά νάρκωση. Η παραμονή στην κλινική είναι περίπου 1 ώρα. Η μέθοδος είναι ανώδυνη.
 3. Γονιμοποίηση: η εμβρυολόγος θα πραγματοποίηση γονιμοποίηση των ωαρίων με το σπέρμα του συζύγου την ίδια μέρα στο εργαστήριο.
 4. Κλασσική Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Όταν το σπέρμα θεωρηθεί καλής ποιότητας η εμβρυολόγος θα τοποθετήσει τα ωάρια και το σπέρμα σε ειδικά καλλιεργητικά δοχεία όπου η γονιμοποίηση θα γίνει από μόνη της.
 5. Μικρογονιμοποίηση: Όταν το σπέρμα κριθεί αδύνατο η εμβρυολόγος θα γονιμοποιήσει το κάθε ωάριο με ένα σπερματοζωάριο. Η μέθοδος αυτή έχει δώσει εγκυμοσύνες σε ζευγάρια που παλιά δεν είχαν καλά αποτελέσματα επιτυχίας λόγω προβλημάτων σπέρματος.
 6. Εμβρυομεταφορά: Η εμβρυομεταφορά είναι πολύ απλή, τα έμβρυα τοποθετούνται στην μήτρα με ένα μικρό καθετηράκι χωρίς την ανάγκη αναισθησίας. Αυτό γίνεται συνήθως την 3η ή 5η μέρα μετά από την ωοληψία. Ο αριθμός των εμβρύων που μεταφέρεται θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των εμβρύων, την ποιότητα της μήτρας, την ηλικία της γυναίκας και από άλλους παράγοντες τους οποίους θα κρίνει ο γιατρός. Η παραμονή στην κλινική είναι μόνο για 20 λεπτά. Μετά από την εμβρυομεταφορά συστήνουμε μία φυσιολογική ζωή. Είναι μύθος ότι η παραμονή στο κρεββάτι κάποιες ώρες ή μέρες αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας.
 7. Τεστ εγκυμοσύνης: Το τεστ εγκυμοσύνης γίνεται μετά από 10 μέρες από την εμβρυομεταφορά με ανάλυση αίματος σε χημείο.

 

Ψυχολογική Υποστήριξη

Η υπογονιμότητα και η θεραπείες που ακολουθούν, πολλές φορές προκαλεί μεγάλη συναισθηματική δοκιμασία στην ζωή του ζευγαριού.

Όλο το προσωπικό του κέντρου μας θα υποστηρίξει ψυχολογικά το ζευγάρι και μαζί θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν όλα τα ψυχολογικά προβλήματα.

Συχνές ερωτήσεις:

Πόσο καιρό διαρκεί η εξωσωματική γονιμοποίηση;

Η εξωσωματική Γονιμοποίηση στο κέντρο μας λόγω εξειδικευμένου πρωτοκόλου διέγερσης που χρησιμοποιούμε διαρκεί λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Που θα δώσει ο σύζυγος το σπέρμα;

Αυτό μπορεί να γίνει στο σπίτι ή στην κλινική.

psychological support

Πόσα έμβρυα μεταφέρονται στην μήτρα;

Συνήθως μεταφέρουμε 2 έμβρυα αλλά αυτό διαφέρει από περιστατικό σε περιστατικό. Σε ιδιαίτερα δύσκολα περιστατικά όπως μεγάλη ηλικία γυναίκας, σοβαρών προβλημάτων μήτρας, σοβαρής ενδομητρίωσης, προβλήματα ποιότητας εμβρύων θα μεταφέρουμε περισσότερα έμβρυα για να αυξήσουμε τα ποσοστά επιτυχίας.

Πιθανότητες εγκυμοσύνης:

Παράγοντες όπως η ηλικία της γυναίκας, ποιότητα των εμβρύων, αριθμός των εμβρύων, έχουν μεγάλη σημασία. Σε μικρότερες ηλικίες οι πιθανότητες επιτυχίας εγκυμοσύνης κυμαίνονται στο 70%. Σε ηλικίες περίπου 40 χρονών οι επιτυχίες κυμαίνονται στο 20% ανά προσπάθεια.

Πότε θα ξέρω το αποτέλεσμα της θεραπείας;

10 μέρες μετά από την εμβρυομεταφορά με ανάλυση αίματος σε χημείο.

Μπορώ να εργαστώ μετά από την εξωσωματική;

Ναι δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να λέει ότι η ξεκούραση αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας. Είναι μύθος ότι με το να ξαπλώσει μία γυναίκα αυξάνει την επιτυχία. Η παραμονή στο σπίτι αυξάνει το άγχος και ίσως να έχει και αρνητικά αποτελέσματα. Συνιστούμε έντονα όπως η γυναίκα συνεχίσει μία φυσιολογική ζωή.