Λαπαροσκόπηση


Γνωστή ως Λαπαροσκοπηκή Χειρουργική είναι ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της ιατρικής τα τελευταία χρόνια. Οι επεμβάσεις αυτές άρχισαν να εφαρμόζονται σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αγγλίας τη δεκαετία του ’90 όπου ο γιατρός Γ. Μίτας είχε την ευκαιρία να είναι από τους πρώτους που έτυχε μακροχρόνιας εκπαίδευσης σ’ αυτου του είδους επεμβάσεων. Το κέντρο μας πρωτοπορεί σε αυτό τον τομέα αφού προσφέρονται προηγμένες θεραπείες άγνωστες έως τώρα στην Κύπρο.

Με τη βοήθεια αυτών των επεμβάσεων αποφεύγονται οι παραδοσιακές μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις (ανοιχτής κοιλίας) όπως η Υστερεκτομή. Η ανάρρωση είναι ταχεία, η παραμονή στην κλινική πολύ σύντομη (ώρες παρά μέρες) και ο μετεγχειριτικός πόνος είναι ελάχιστος. Η αποφυγή τομής έχει τεράστια κοσμητικά και ψυχολογικά ωφέλη.

Ποιες παθήσεις θεραπεύονται με αυτή τη μέθοδο;

 

  • Ινομυώματα: ένα από τα συχνότερα ευρήματα σε γυναίκες άνω των 35 χρονών. Με τη βοήθεια της σύγχρονης χειρουργικής αντιμετωπίζονται χωρίς την αφαίρεση της μήτρας και χωρίς ανοικτή χειρουργική επέμβαση.
  • Κύστες ωοθηκών: ένα από τα συχνότερα ευρήματα σε νεαρές γυναίκες και ίσως ο συχνότερος λόγος για επεμβάσεις. Με τη βοήθεια της σύγχρονης χειρουρικής η τομή στην κοιλιά αποφεύγεται και η παραμονή στην κλινική είναι για λίγες ώρες.
  • Αιμορραγίες περιόδου: ένα πολύ συχνό πρόβλημα για γυναίκες άνω των 35 χρονών και ο συχνότερος λόγος για Υστερεκτομή. Με τη χρήση λέιζερ μέσω του κόλπου το πρόβλημα λύνεται άμεσα χωρίς να αφαιρεθεί η μήτρα ή οι ωοθήκες. Το κέντρο μας είναι το πρώτο το οποίο εκτέλεσε αυτην την επέμβαση στην Κύπρο. Γυναίκες από όλη την Κύπρο και από το εξωτερικό προσέρχονται σε μας για να αποφύγουν την αφαίρεση της μήτρας (Υστερεκτομή).
ccsurg1
  • Υπογονιμότητα: ένα στα πέντε ζευγάρια χρειάζεται διερεύνηση για προβλήματα γονιμότητας. Με τη βοήθεια της Λαπαροσκόπησης & Υστεροσκόπισης στο κέντρο μας όχι μόνο μπορούμε να ανιχνεύσουμε το λόγο της υπογονιμότητας αλλά ταυτόχρονα το θεραπεύουμε χωρίς ανοιχτές εγχειρήσεις π.χ. ενδομητρίωση, πολύποδες, ινομυώματα, προβλήματα σάλπιγγων.